Furuhöjdskyrkan, Alunda

En kristen församling i Alunda
Lovsångskonsert med David André Østby

Fredagen den 17 aug Kl 19:30 kommer David Østby med teamet till Furuhjödskyrkan Alunda.

David André Østby en mycket uppskattad och erkänd lovsångsledare från Norge. Från honom kommer sånger som: Ge mig Jesus, I namnet Jesus och många fler. Missa inte denna fantastiska kväll!

Här kan du lyssna lite på hans låtar:

Fri entré.

Be för Sverige!

En uppmaning till Svenska folket – Vi behöver Be för Sverige!

Sverige som land och nation befinner sig under hård press och vi ser med oro på allt som hotar att
rasera det trygga och välfungerande svenska samhälle vi tillsammans byggt under många år.
Just nu lider vi alla under en extrem värme med torka och skogsbränder som slår hänsynslöst.
Torkan drabbar primärt våra lantbrukare och livsmedelsproducenter och en uttorkad natur men i
förlängningen drabbas vi alla när vi inte längre kan köpa livsmedel och på sina håll en katastrofal
vattenbrist.
”Kommer det ingen nederbörd ökar risken för katastrof.” säger Sven-Erik Bucht
Landsbygdsminister som är i Bryssel för att söka EU-medel 16 juli
Idag utförs många stora hjälteinsatser av brandmän och lantbrukare, tack! Men vi klarar inte allt
själva och allt kan inte köpas för pengar! -Därför uppmanar vi till bön för Sverige!
Många ber redan om regn men här kommer en vädjan till hela landets befolkning att vända sig till
Gud, skaparen av himmel och jord, Gud som gett oss livet. Den Gud som håller hela jorden i sin
hand. Han älskar oss och vill oss väl. Om vi som land och folk vänder oss till honom i bön och ber om
förlåtelse för att vi många gånger vänt honom ryggen och trott att vi är starka på egen hand.
Om vi som land och nation vänder oss till Gud Fader i himmelen och ber i Hans Sons Jesus Kristi
namn så kommer han att höra oss och sända regn som förhindrar både en nationell och personlig
katastrof för vårt land och alla som just nu drabbas så hårt!
Några ord från Bibeln:
”Om ni lyder mina bud, som jag i dag ger er, så att ni älskar Herren, er Gud, och tjänar honom av
hela ert hjärta och med hela er själ, då skall jag ge ert land regn i rätt i tid. 5 Mos 11:13-14
”Om mitt folk som mitt namn är utropat över, ödmjukar sig och ber och söker sig till mig, och lämnar
sina onda vägar, då skall jag höra det i himlen och förlåta dem deras synd och bota deras land” 2
Krön 7:14
”Ännuharniintebett om något i mitt namn. Be, ochni skall få, så att er glädje blir fullkomlig.” Joh
Lasse Levén pastor Furuhöjdskyrkan Alunda

Nu är din gåva framme

Vi packade en storlastbil med hjälpsändning (den 8 juni) bara för en vecka sedan till Moldavien och redan nu här ser vi resultatet.

Med din hjälp och gåva lyckades vi att hjälpa fattiga och behövande människor i nöd. Tack Jesus och ni som medverkade.

“Dear Lasse!
Thank you very much for everything. As you probably know, the transport arrived
on Thursday in the morning.The download process went very quickly. It took only one hour to take everything off from the truck. Our storage is full now! Now the process of distributing the goods starts.
Once again, thank you very much. Please send our hearts full of gratitude
to each one who participated into this process. May God reward you
abundantly.
Many blessings to you.
Rodica”

Här kommer lite bilder när de avlasta lastbilen den 14 Juni.

Hjälpsändning till Moldavien

I fredags skickade vi en storlastbil med hjälpsändning till behövande i Moldavien , vi packade 80 kartonger och säckar med kläder, även rollstolar, rollatorer,möbler,tält , sovsäckar , m.m.

Vi tackar alla som skänker saker till oss och de volontärer som jobbar och hjälper till.

På videon nedan kan du se hur vi packar lastbilen.

Fira midsommar i Furuhöjdskyrkan

MIDSOMMARAFTON : 22 Juni

Start Kl 16 knyt!
Du tar med dig det du vill grilla dessutom finns midsommarmat.
– Dans kring midsommarstången
– Vi sjunger Läsarsången och äta midsommar mat
– Midsommartårta
Det kommer bli en otroligt trevlig kväll för alla åldrar.

MIDSOMMARDAGEN : 23 Juni
Kl 20:00
Vi visar VM matchen mellan Sverige-Tyskland på storbildsskärm.

SÖNDAG : 24 Juni
Kl :10:30
Gudstjänst där ungdomar medverka som varit på resa i Romanen, Deva.
Anmäl dig på listan i resektionen eller ring oss på
0762898030 (Mia)

VÄLKOMMEN

Konsert: Bethany Choir och Handbells Choir, USA

I staden Lindsborg, Kansas, USA finns Bethany College och från denna skola kommer kören Bethany Choir och Handbells Choir, som leds och dirigeras av Dr. Mark Lucas. Kören med ca 50 sångare kommer att gästa Furuhöjdskyrkan onsdagen den 30 maj.

Entré: 50 kr inklusive fika.

Valborgsfirande i Alunda

Här kan du se lite från årets valborgsfirande i Alunda (30 april )där församlingen medverkade. Vi prisade gud på svenskt och afrikanskt vis

Att mista en nära anhörig – samtalsgrupp om sorg

Fem samlingar med start onsdag 9 maj kl 18.

Sorgen är något djupt personligt, att få träffa andra som går igenom en liknande situation är ändå ofta betydelsefullt. Andras ord på sorgen, andras sätt att hantera sina reaktioner och sin vardag hjälper mig med min.

Därför inbjuder vi till en samtals grupp med fem samlingar i Furuhöjdskyrkan, där du får möjlighet att samtala om och dela dina erfarenheter av att mista en nära anhörig.

Frågor och anmälan till Gunilla Petersen.

Tel 0174-10027 el 0708 758458

I samarbete med: