Furuhöjdskyrkan, Alunda

En kristen församling i Alunda
Nu är din gåva framme

Vi packade en storlastbil med hjälpsändning (den 8 juni) bara för en vecka sedan till Moldavien och redan nu här ser vi resultatet.

Med din hjälp och gåva lyckades vi att hjälpa fattiga och behövande människor i nöd. Tack Jesus och ni som medverkade.

“Dear Lasse!
Thank you very much for everything. As you probably know, the transport arrived
on Thursday in the morning.The download process went very quickly. It took only one hour to take everything off from the truck. Our storage is full now! Now the process of distributing the goods starts.
Once again, thank you very much. Please send our hearts full of gratitude
to each one who participated into this process. May God reward you
abundantly.
Many blessings to you.
Rodica”

Här kommer lite bilder när de avlasta lastbilen den 14 Juni.

Hjälpsändning till Moldavien

I fredags skickade vi en storlastbil med hjälpsändning till behövande i Moldavien , vi packade 80 kartonger och säckar med kläder, även rollstolar, rollatorer,möbler,tält , sovsäckar , m.m.

Vi tackar alla som skänker saker till oss och de volontärer som jobbar och hjälper till.

På videon nedan kan du se hur vi packar lastbilen.

Fira midsommar i Furuhöjdskyrkan

MIDSOMMARAFTON : 22 Juni

Start Kl 16 knyt!
Du tar med dig det du vill grilla dessutom finns midsommarmat.
– Dans kring midsommarstången
– Vi sjunger Läsarsången och äta midsommar mat
– Midsommartårta
Det kommer bli en otroligt trevlig kväll för alla åldrar.

MIDSOMMARDAGEN : 23 Juni
Kl 20:00
Vi visar VM matchen mellan Sverige-Tyskland på storbildsskärm.

SÖNDAG : 24 Juni
Kl :10:30
Gudstjänst där ungdomar medverka som varit på resa i Romanen, Deva.
Anmäl dig på listan i resektionen eller ring oss på
0762898030 (Mia)

VÄLKOMMEN

Konsert: Bethany Choir och Handbells Choir, USA

I staden Lindsborg, Kansas, USA finns Bethany College och från denna skola kommer kören Bethany Choir och Handbells Choir, som leds och dirigeras av Dr. Mark Lucas. Kören med ca 50 sångare kommer att gästa Furuhöjdskyrkan onsdagen den 30 maj.

Entré: 50 kr inklusive fika.

Valborgsfirande i Alunda

Här kan du se lite från årets valborgsfirande i Alunda (30 april )där församlingen medverkade. Vi prisade gud på svenskt och afrikanskt vis

Att mista en nära anhörig – samtalsgrupp om sorg

Fem samlingar med start onsdag 9 maj kl 18.

Sorgen är något djupt personligt, att få träffa andra som går igenom en liknande situation är ändå ofta betydelsefullt. Andras ord på sorgen, andras sätt att hantera sina reaktioner och sin vardag hjälper mig med min.

Därför inbjuder vi till en samtals grupp med fem samlingar i Furuhöjdskyrkan, där du får möjlighet att samtala om och dela dina erfarenheter av att mista en nära anhörig.

Frågor och anmälan till Gunilla Petersen.

Tel 0174-10027 el 0708 758458

I samarbete med:

Besök från Indien under maj

Pastor Shalmon Salvi från Chopda kommer och besöker Alunda och Furuhöjdskyrkan under maj månad.

För åtta år sedan var det en översvämning i Chopda. Vi i Alunda fick höra detta och sände 50 000 kronor i bistånd, detta bistånd delades ut i form av förnödenheter via den indiska kyrkan Hindustani Covenant Church.

När Shalmon såg denna generositet så förvånades han eftersom det inte var vanligt att några kom och hjälpte behövande. Han frågade varför de hjälpte alla människor, de svarade att de trodde på Jesus och Jesus hjälpte alla. Shalmon blev troende och senare blev också hans fru kristen. Tillsammans startade en kyrka i Chopda som nu har 1500 medlemmar. De har startat barnhem och bistått många behövande människor. Nu kommer pastor Shalmon till oss i Alunda och söndagen den 6 maj predikar han i gudstjänsten klockan 10:30, så kom och lyssna på mer av hans historia.

Välkommen Shalmon!