Furuhöjdskyrkan, Alunda

En kristen församling i Alunda
Eva Moberg ,Här är mitt liv

Eva Moberg frispråkig föreståndare för Uppsalas natthärbärge för EU-emigranter, själv invandrare från Norge! Bott 5 år i stekheta Texas och
6 år i iskalla Sibirien bland alkoholiserade gamla kommunistledare.

Eva kommer att berätta från sitt mycket omväxlande och spännande liv.
Missa inte den kvällen!

Tisdagen den 26 feb kl 19.00 i Furuhöjdskyrkan i Alunda

Internationell Bibelskola i Furuhöjdskyrkan våren 2019.
Vi vill utrusta ungdomar som längtar efter mer av Gud! Under 6 veckors heltidsstudier kommer vi att med Bibeln som utgångspunkt undervisa, träna och forma lärjungar som vill vara med och  förändra världen! Furuhöjdskyrkan i Alunda är En Ekumenisk kyrka som är ansluten till Equmeniakyrkan och EFK.
Vi jobbar med Församlingsarbete, Ungdomsarbete, Missionsarbete, Förskola, Nytänk (Socialt företag) Second Hand/Macken, Buss mm,
Under våren startar vi en Bibelskola med heltidsstudier under 6 veckor.  Vi inbjuder ungdomar 18-30 år  att vara med, Vi räknar med deltagare från olika länder och undervisningsspråket blir engelska.Vår målsättning är att
Utrusta unga människor till tjänst i Guds Rike igenom teoretisk och praktisk undervisning och tillämpning.

Ett dagsprogram:

Tid: 29 april – 9 juni 2019

Plats: Furuhöjdskyrkan Alunda
Boende: Finns möjlighet att bo i olika hem i Alunda
Kostnad: Undervisningen är  Kostnadsfri. Tillkommer för kurslitteratur.
 Möjlighet att söka Studiebidrag
Arrangör: Furuhöjdskyrkan och Bromma Folkhögskola
Många erfarna lärare kommer att undervisa
 Kursledare är: Pastor Lasse Levén

Vi har 12 platser totalt. 4 från Indien, 4 från Europa, 4 från Sverige – Ålder: 18-30 år.

Anmälan till Furuhöjdskyrkan Torpvägen 9, 747 31 Alunda
 lasse@furuhojdskyrkan.se
Info: 070/6512257
Senast 15 mars 2019.
Jul och nyår i Furuhöjdskyrkan

Under jul-och nyårshelgen finns många olika samlingar.

• Julafton 10:30: Julkrubba för hela familjen.
  • Julafton 22:30: Sång o Musik i Julnatten.
  • Annandag jul 10.30: Missionsgudstjänst.
  • Nyårsafton 19.00: Nyårsbuffé med dramamusikal. Pris 200 kr, 150 kr student/pensionär, 500 kr familj. Ring 0174-10027 för anmälan
  • Nyårsafton 23.30: Vi vakar in 2019.
  • Nyårsdagen 11.30:  Nyårsgudstjänst.
  • Trettondag jul 10:30: Gudstjänst i Edinge missionshus.
  • Trettondag jul 14:00: Julgransplundring med Pettsonteater.

Välkomna till kyrkan!

Välkommen på Luciafirande

Onsdag 13 december klockan 18:30 kommer Lucia med följe på besök. Vacker sång och mycket ljus. Efteråt serveras lussekaffe.
Välkomna!

Ukraina behöver mössor och vantar

Söndag 25 november ska Söndax ha sin årliga paketinslagning, den här gången till barn i Ukraina. Har du mössor, vantar eller mjukisdjur att skänka vill vi gärna ha det. Helt, rent och i bra skick.

Allt ska få plats i banankartonger, så lämna gärna mindre mjukisdjur.

Kom med det till gudstjänsten söndag 25 nov 10.30 och hjälp till att ge barn i Ukraina en god jul.
Tack för hjälpen från barn och ledare på Söndax.

Här är en film från 2017 års paketverkstad:

Furufs Julauktion

Furuf inbjuder till julauktion 1 december 2018
Klockan 18.30 i Furuhöjdskyrkan

Välkommen på furufs julauktion, en kväll till förmån för barn- och ungdomsverksamheten i Olandsområdet.
Kvällen syftar till att på ett kreativt och roligt sätt samla in ekonomiskt medel till barn- och ungdomsverksamheten i Furuf. Auktion med stickat, pysslat, slöjdat, bakat, saftat m.m. Utrop och lotterier. Självklart så är det även servering.

VÄLKOMMEN!

Papperssöndag 28/10
Välkomnen på gudstjänst och Papperssöndag 28 oktober! Det är sista söndagen i månaden och därmed papperssöndag, ta med ert returpapper (Inga kuvert) till kyrkan och lämna antingen direkt i containern längst bort på parkeringen eller ställ på utmärkt plats i entrén. Var med och bidra till FURUFs barn- och ungdomsarbete och vår miljö! Tack!
Guds välsignelse önskar FURUF.

Hjälpsändning är på väg till Kosovo

Vi fixade det! På 2,5 timma packade vi lastbilen! 90 kubikmeter till Prishtina Kosovo.
Välpackad med 700 kartonger kläder, 40 kartonger köksredskap samt disk- o tvätt maskiner, spisar, kylar, frysar, elverk, cyklar, rullstolar och möbler, välpackat.
Lastbilen rullar nu iväg igenom Europa och om en vecka är den framme i Prishtina och
BASHKËSIA UNGJILLORE E MESISË  Situationen är mycket svår och därför blir den här hjälpen till stor glädje.
Tack alla som skänkt och handlat på Öppen Hand, tack vare det så kan vi göra denna hjälpsändning.
Nästa hjälpsändning går i slutet av november till Kiilia i Ukraina.