Välkommen till Furuhöjdskyrkan, Alunda

Vi är Furuhöjdskyrkan
En kristen församling i Alunda

Furuhöjdskyrkan, ofta kallad för Furuhöjden, är en ekumenisk kyrka i Alunda. Kyrkan tillhör Equmeniakyrkan och Evangeliska Frikyrkan.

Alla är välkomna

En öppen församling

Alla människor är välkomna till vår verksamhet. Det kostar inget att delta i våra gudstjänster, det kostar heller inget att vara medlem. Vi är öppna med vad vi gör, varför vi gör det och hur vi gör det.

De i vår närmaste omgivning

Lokalt arbete

Vi arbetar för vår omgivning, både genom att förmedla Gud och genom att hjälpa till praktiskt. Alla människor är viktiga för oss.

För de längre bort

Internationellt arbete

Genom vårt arbete kan vi hjälpa utsatta människor i fattiga länder, exempelvis Rumänien och Moldavien. Vi har ett kontinuerligt pågående arbete med flera områden runt om i världen.

Det senaste

Här är våra senaste inlägg från nyhetsflödet. I flödet kan all möjlig information presenteras, allt från praktisk info om nästa läger till intressanta rapporter från våra hjälpsändningar. Tänk på att gå in i hela nyhetsflödet (under “Aktuellt”) för att ta del av alla inlägg.

Bibelläsningsplanen juli-sept
Bibelläsningsplanen juli-sept 1024 767 Ramin
Hjälpsändningen till Moldavien har kommit fram!
Hjälpsändningen till Moldavien har kommit fram! 1024 766 Ramin

Efter 7 dagars transport genom, Polen, Ukraina och Moldavien, igenom många tullar och med många dokument så nådde hjälpen fram…

read more
Ny Hjälptransport till Moldavien
Ny Hjälptransport till Moldavien 768 1024 Ramin

26 maj lastade vi en ny hjälpsändning, en stor lastbil fylldes med kläder, skor, köksredskap, rullstolar, Kryckor och över 100…

read more
Missionsinformation
Missionsinformation 1024 768 Lasse Levén

I december 2020 firade vi 30 års gemenskap med vår vänförsamling i Deva Rumänien. 30 år sedan vi körde ner…

read more
14 - 19 augusti 2018

Roslagskonferensen

Roslagskonferensen vill erbjuda ett möte med Gud som får beröra, där vi utrustas av Guds Helige Ande till att vara lärjungar i vardagslivet. En konferens med Jesus Kristus i centrum.

Vår second hand-butik

Öppen Hand

Genom Öppen Hand kan vi ge hjälp till nödställda människor, både lokalt (exempelvis flyktingar) men främst i fattiga länder som Moldavien, Rumänien och Estland. Allt som skänks eller säljs genom Öppen Hand går oavkortat till vårt hjälparbete.

Detta händer i Furuhöjden

Kalendern visar vad som händer inom vår verksamhet. Uppmärksamma att de flesta händelserna kring barn- och ungdom visas på ungdomsföreningens egna hemsida, furuf.se.

0
såldes det för på Öppen hand under 2017
0
är medlemmar i församlingen 31 december 2017
0
hjälpsändningar har skickats i väg 2017
0
går på förskolan Smulan

Kontakta oss gärna

Har du någon fråga kring tro, kring vår verksamhet, eller annan närliggande fråga är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Klicka på knappen, för att komma till kontaktsidan.

Programbladet

I vårt programblad, Rum för Liv, kan du både ta del av programmet framöver och läsa intressanta artiklar om människorna i församlingen. Rum för Liv-bladet delas ut till alla i närområdet, men går även att ladda hem som pdf.

Vad händer i Furuhöjden?

Håll dig uppdaterad med det senaste från Furuhöjdskyrkan. Klicka in dig i vårt nyhetsflöde för att läsa om vår verksamhet, våra hjälpsändningar, samlingar, m m.

Tänkvärda bibelord