Nytänk

Arbetsintegrerande socialt företag

Ett socialt företag.

Nytänk är Furuhöjdskyrkans arbetsintegrerade sociala företag. Vi vill hjälpa nyanlända till Sverige eller den som är arbetslös, sjukskriven, utförsäkrad eller av någon annan anledning är i behov av sysselsättning. Det gör vi dels genom att erbjuda tjänster till hushåll och företag men också genom att göra hantverksprodukter i vår lokal på Parkvägen 7 i Alunda och delta i secondhand butiken Öppen hand.

Erbjuder hushålls nära tjänster och enkla jobb till företag

Inom hushållstjänster :

• Städning
• Flyttstädning av hushåll och lägenheter.
• Fönsterputs
• Matlagning
• Kläd och textilvård
• Hjälp vid promenader eller enklare ärendet till vårdcentral eller butik,
• Trädgårdsskötsel så som gräsklippning, häckklippning, rensning av rabatter. Slyröjning och snöskottning.
• Tillsyn, rastning av husdjur och husdjur (ej berättigat till rut-avdrag)

Till företag och organisationer :

• Enkla jobb till exempel inom städning eller grönyteskötsel
• Förmedla och sköta myndighetskontakter för praktikanter
• Vi kan utföra jobb från någon timma per vecka till hela uppdrag.
• Erbjuda kontakt med nyanlända med efterfrågad kompetens.

Anlita oss!

Vi utför helst tjänsterna som abonnemang på en viss uppgift eller ett visst antal timmar per vecka eller månad. Med framförhållning kan vi åta oss enstaka uppdrag. Prissättningen utgår efter timkostnad på 300 kr per timma inklusive moms vilket efter rut-avdrag innebär 150kr per timma för kunden. För abonnemang på specifika uppgifter kan vi lämna en offert med fast pris till exempel att städa en lägenhet eller sköta en trädgård med gräsklippning och rensning en hel säsong.

Gunilla Petersen

nytank@furuhojdskyrkan.se